E-OBUWNICZY SKLEP INTERNETOWY email: biuro@e-obuwniczy.pl
Strona główna>Polityka prywatności

Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI

·         1. POSTANOWIENIA OGÓLNE

o    1.1. Administratorem danych osobowych zbieranych za pośrednictwem Sklepu internetowego jest  P.H.U. „TEX-BUD” Barbara Dudek z siedzibą w Białymstoku (adres siedziby i adres do korespondencji: ul. Handlowa 2, 15-399 Białystok) wpisany do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej Rzeczypospolitej Polskiej; NIP: 5430011210; REGON: 050244045; adres poczty elektronicznej: biuro@e-obuwniczy.pl, numer telefonu kontaktowego: (+48) 85 719 96 64 (opłata jak za połączenie standardowe - wg. cennika właściwego operatora)  zwane dalej „Administratorem” i będące jednocześnie Usługodawcą Sklepu internetowego i Sprzedawcą.

o    1.2. Dane osobowe Usługobiorcy (Klienta) są przetwarzane zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz.U. Nr 133, poz. 883 ze zm.) oraz ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002 r. (Dz.U. Nr 144, poz. 1204 ze zm.).

o    1.3. Administrator dokłada szczególnej staranności w celu ochrony interesów osób, których dane dotyczą, a w szczególności zapewnia, że zbierane przez niego dane są przetwarzane zgodnie z prawem; zbierane dla oznaczonych, zgodnych z prawem celów i niepoddawane dalszemu przetwarzaniu niezgodnemu z tymi celami; merytorycznie poprawne i adekwatne w stosunku do celów, w jakich są przetwarzane oraz przechowywane w postaci umożliwiającej identyfikację osób, których dotyczą, nie dłużej niż jest to niezbędne do osiągnięcia celu przetwarzania.

o    1.4. Wszelkie wyrazy lub wyrażenia pisane w treści niniejszego regulaminu Promocji z dużej litery należy rozumieć zgodnie z ich definicją zawartą w Regulaminie Sklepu internetowego, który jest dostępny tutaj: 

·         2. CEL I ZAKRES ZBIERANIA DANYCH

o    2.1. Celem zbierania danych osobowych przez Administratora jest:

§  2.1.1. nawiązanie, ukształtowanie treści, zmiana, wykonanie lub rozwiązanie stosunku umownego między Usługodawcą (Sprzedawcą) i Usługobiorcą (Klientem) polegającego na świadczeniu usług drogą elektroniczną poprzez Sklep internetowy lub zawarciu i wykonaniu umowy sprzedaży Produktów oraz ich dostarczenia do Klienta.
2.1.2. marketing bezpośredni własnych produktów lub usług Administratora.

o    2.2. Odbiorcy danych osobowych:

§  2.2.1. W przypadku Klienta, który korzysta w Sklepie internetowym ze sposobu dostawy przesyłką pocztową lub przesyłka kurierską Administrator udostępnia zebrane dane osobowe Klienta, w zakresie i nie dłużej niż jest to niezbędne dla dokonania dostawy, wybranemu przewoźnikowi realizującemu przesyłki na zlecenie Administratora.

§  2.2.2. W przypadku Klienta, który korzysta w Sklepie internetowym ze sposobu płatności elektronicznych lub kartą płatniczą Administrator udostępnia zebrane dane osobowe Klienta, w zakresie i nie dłużej niż jest to niezbędne dla dokonania płatności, wybranemu podmiotowi obsługującemu powyższe płatności w Sklepie Internetowym.

o    2.3. Administrator przetwarza następujące dane osobowe Usługobiorców (Klientów):

§  2.3.1. Imię i nazwisko albo nazwa.

§  2.3.2. Adres.

§  2.3.3. Numer telefonu.

§  2.3.4. Adres e-mail.

§  2.3.5. Numer rachunku bankowego (w przypadku płatności przelewem tradycyjnym).

§  2.3.6. Numer identyfikacji podatkowej (NIP) (dotyczy jedynie Usługobiorców, Klientów prowadzących działalność gospodarczą).

o    2.4. Administrator może przetwarzać następujące zanominizowane dane charakteryzujące sposób korzystania przez Usługobiorcę z usług świadczonych drogą elektroniczną (dane eksploatacyjne):

§  2.4.1. Oznaczenia identyfikujące zakończenie sieci telekomunikacyjnej lub system teleinformatyczny, z którego korzystał Usługobiorca.

§  2.4.2. Informacje o rozpoczęciu, zakończeniu oraz zakresie każdorazowego korzystania przez Usługobiorcę z usługi świadczonej drogą elektroniczną.

§  2.4.3. Informacje o skorzystaniu przez Usługobiorcę z usług świadczonych drogą elektroniczną.

o    2.5. Podanie danych osobowych, o których mowa w pkt. 2.4. jest niezbędne do świadczenia przez Usługodawcę usług drogą elektroniczną w ramach Sklepu internetowego lub zawarcia umowy sprzedaży Produktów. Każdorazowo zakres wymaganych danych wskazany jest przed rozpoczęciem świadczenia określonej usługi drogą elektroniczną lub zawarciem umowy sprzedaży.

·         3. PODSTAWA PRZETWARZANIA DANYCH. 

o    3.1. Podanie danych osobowych przez Usługobiorcę/Klienta jest dobrowolne, aczkolwiek niepodanie wskazanych w Regulaminie danych osobowych niezbędnych do zawarcia umowy sprzedaży lub umowy o świadczenie usług drogą elektroniczną skutkuje odmową zawarcia tejże umowy. Dane niezbędne do zawarcia umowy sprzedaży lub umowy o świadczenie usług drogą elektroniczną wskazane są także każdorazowo na stronie internetowej Sklepu internetowego.

o    3.2. Podstawą przetwarzania danych osobowych Usługobiorcy/Klienta jest konieczność realizacji umowy, której Usługobiorca/Klient jest stroną lub podjęcia na jego żądanie działań przed jej zawarciem. W przypadku przetwarzania danych w celu marketingu bezpośredniego własnych produktów lub usług Administratora podstawą takiego przetwarzania jest zgoda Usługobiorcy/Klienta.

·         4. PRAWO KONTROLI, DOSTĘPU DO TREŚCI SWOICH DANYCH ORAZ ICH POPRAWIANIA

o    4.1. Usługobiorca ma prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich poprawiania.

o    4.2. Każdej osobie przysługuje prawo do kontroli przetwarzania danych, które jej dotyczą, zawartych w zbiorze danych Administratora, a zwłaszcza prawo do: żądania uzupełnienia, uaktualnienia, sprostowania danych osobowych, czasowego lub stałego wstrzymania ich przetwarzania lub ich usunięcia, jeżeli są one niekompletne, nieaktualne, nieprawdziwe lub zostały zebrane z naruszeniem ustawy albo są już zbędne do realizacji celu, dla którego zostały zebrane.

o    4.3. W przypadku przetwarzania danych w celu marketingu bezpośredniego własnych produktów lub usług Administratora osoba, której dane dotyczą uprawniona jest także do wniesienia pisemnego, umotywowanego żądania zaprzestania przetwarzania jej danych ze względu na jej szczególną sytuację oraz wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania jej danych.

o    4.4. W celu realizacji uprawnień, o których mowa powyżej można korzystać z opcji w ramach Konta lub poprzez przesłanie stosownej wiadomości pocztą elektroniczną na adres: biuro@e-obuwniczy.pl albo pisemnie na adres Administratora.

·         5. POSTANOWIENIA KOŃCOWE

o    5.1. Administrator stosuje środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych osobowych odpowiednią do zagrożeń oraz kategorii danych objętych ochroną, a w szczególności zabezpiecza dane przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym, zabraniem przez osobę nieuprawnioną, przetwarzaniem z naruszeniem obowiązujących przepisów oraz zmianą, utratą, uszkodzeniem lub zniszczeniem.

o    5.2. Usługodawcę udostępnia następujące środki techniczne zapobiegające pozyskiwaniu i modyfikowaniu przez osoby nieuprawnione, danych osobowych przesyłanych drogą elektroniczną:

§  5.2.1. Szyfrowanie danych służących do autoryzacji Usługobiorcy.

§  5.2.2. Certyfikat SSL na stronach Sklepu internetowego, na których podawane są dane Klientów.

§  5.2.3. Zabezpieczenie zbioru danych przed nieuprawnionym dostępem.

§  5.2.4. Dostęp do Konta jedynie po podaniu indywidualnego loginu i hasła utworzonego przez Usługobiorcę.

 

 

Regulacje dotyczące plików cookies Witryna, którą właśnie odwiedzasz używa Cookies. Są one wykorzystywane m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy oraz statystycznych. Korzystanie z witryny, jeśli ustawienia przeglądarki nie zostały zmienione, będą one zapisane w urządzeniu, z którego przeglądasz witrynę. Szczegóły znajdują się w dziale Polityka Prywatności